• نشان ملی مرغوبیت کالای صنایع دستی
         
          معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با عنایت به اهمیت صنایع دستی بالاخص نقش و جایگاه اقتصادی آن و هم چنین به دنبال برنامه داوری نشان بین المللی مرغوبیت صنایع دستی و مشارکت ایران در برنامه مذکور از سال  1386، مترصد به برگزاری داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی شد تا مقدمه ای بر برنامه داوری نشان بین المللی مرغوبیت صنایع دستی باشد. برهمین اساس اولین دوره داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در سال 1390 برگزار گردید. متعاقب آناین برنامه هر دو سال برگزار می شود.


    اهداف برگزاری نشان ملی مرغوبیت کالای صنایع دستی:

    • کمک به ارتقاء و بهبود کیفی محصولات بر اساس معیارهای تعیین شده نشان بین المللی مرغوبیت صنایع دستی یونسکو اعم از: مرغوبیت مواد اولیه- طراحی محصول- رعایت کلیه اصول کاربری محصول ( استحکام- ایمنی- پرداخت نهایی- بهداشت- ارگونومی .. ) – معیار های زیبایی شناسی از قبیل طرح، نقش و ... 
    • ايجاد رقابت سالم بين صنعتگران وهنرمندان كشور
    • تسهيل در شناسايي، انتخاب و معرفي آثار برگزيده جهت شرکت در برنامه داوري نشان بين المللي مرغوبیت  صنایع دستی.
    • ارتباط و تعامل بيشتر با هنرمندان و صنعتگران استان از طريق كارشناسان رابط
    • ايجاد انگيزه مناسب جهت بروز استعدادها، نوآوري وخلاقيت در توليد صنايع دستي
    • كمك به بازاريابي صنايع دستي با قيمت تمام شده مناسب از طريق ارتباط بين كيفيت و کمیت
    • بسته بندی مناسب آثار به عنوان يك موضوع تاثير گذار 
    • ايجاد انگيزه و رعايت شاخص هاي بازاريابي داخلی و خارجی درتوليدات صنايع دستي
    • كاربردي نمودن آثار با حمايت از خلاقيت فردي و ابتكار در طراحي توليدات صنايع دستي
    • ارتقاء انگيزه خريد آثار با کیفیت صنایع دستی در بين مصرف كنندگان.
       

    معیارهای ارزیابی آثار:

         به منظور ارزیابی دقیق آثار، حفظ جنبه های تخصصی و ارتقاء سطح اعتبار برنامه نشان، آثار تایید شده توسط کمیته استانی در شورای داوری ملی متشکل از 5 داور در سطح ملی، محصولات دریافتی را بر اساس 4 معیار مرغوبیت، اصالت، نوآوری، قابلیت بازاریابی، و دو پیش شرط احترام به ارزش های محیط زیست در بکارگیری مواد و تکنیک های تولید و مسئولیت اجتماعی بررسی می نمایند. محصولی موفق به دریافت نشان می شود که واجد معیارهای ذیل باشد:

    1- مرغوبیت: مرغوبیت یک محصول در صنایع دستی وابسته به عواملی چون استفاده از مواد اولیه طبیعی برگشت پذیر، کیفیت مطلوب در ساخت، اجرا و پرداخت نهایی محصول، رعایت کلیه نکات ایمنی و بهداشتی محصول، تناسب مواد مصرفی در ساخت محصول با کاربرد مورد انتظار از محصول و توانایی محصول در تامین نیازهای مادی و معنوی مصرف کنندگان است.

    2- اصالت: اصالت طرح و عدم بكارگيري از طرح هاي غير ايراني مد نظر است. محصول باید نشانگر هویت فرهنگی و ارزش های زیبایی شناسی ایرانی باشد.

    3- نوآوري: نوآوری در فرآيند توليد، طراحي، عملكرد محصول و فرآوری مواد.

    4- قابليت بازاریابی و عرضه در بازار:  قابل عرضه بودن محصولات در بازارهای داخلی و خارجی از حيث قيمت(تعادل بین قیمت و کیفیت)، بسته بندی و سفارش پذیری، کاربرد محصول، استفاده ایمن و مطمئن بوسیله خریداران بالقوه و ماندگاری محصول
     
     فهرست دارندگان نشان ملی مرغوبیت در سال 1390
           منتخبین چهارمین دوره نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی سال 1396 پس از طی دو مرحله داوری مشخص گردید، داوری اولیه این برنامه در مهر ماه 1396 در مشهد برگزار گردید که بین 112 اثر تعداد 25 اثر انتخاب شد، در مرحله دوم، آثار انتخابی در ستاد مرکزی (معاونت صنایع دستی سازمان) در آذر ماه  سال جاری در کنار سایر آثار استان ها کشور به داوری گذاشته شد که پس از بررسی تعداد 12 اثر از استان خراسان رضوی موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی گردید اسامی منتخبین به شرح ذیل می باشد:
     
    ردیف رشته هنری نام و نام خانوادگی
    1 خراطی مهدی محسنی
    2 جاجیم  کرک سید علی منزوی کاشانی
    3 پـته سیما شقائی فلاح
    4 حکاکی سنگ عقیق محمد صادق طباطبایی
    5 مدال آویز قطعه ای از بهشت وحید وفایی
    6 گردن آویز ملیله فرحناز انصاری
    7 دستبند نقره طلاکوب علیرضا خاکساری
    8 جعبه جواهرات فرید فرقانی فرد
    9 آویز گردن مسعود مکرم دری
    10 دستبند دنیا رضوی ازغدی
    11 آویز رومانتویی ملیله گل هشت پر زهرا طوسی سعیدی
    12 گردن آویز یک تکه علی اصغر خاکساری



       



     

     

ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق