• هنرمندان

     


    استاد خاکساری- رشته قلمزنی 

        استاد علی اصغر خاکساری، قلم زن، طلا کوب و حکاک مشهدی در سال 1343 دیده به جهان گشود. او از سنین کودکی توسط پدر با طبیعت ایران آشنا گردید و در خلق آثارش از آن الهام گرفت. استاد خاکساری با گذر زمان و پیشرفت در کار قلم زنی و طلاکوبی بر روی قسمت های فلزی تفنگ های شکاری، کم کم به طلاکوبی و قلم زنی بر روی ساعت های نفیس، جواهرات و ... روی آورد. وی برای اولین بار در ایران توانست بر روی سنگهای عقیق و فیروزه طلاکوبی و قلم زنی کند.



       



    استاد رجبعلی سرشار-رشته سنگ تراشی

         استاد رجبعلی سرشار از سال 1334 فعالیت خود را آغاز کرد. او ابتدا نزد استاد کل محمد جندی در بازار قدیمی سنگ تراشان که امروزه از بین رفته است تراش سنگ را آموزش دید و به مدت 15 سال برای استادش به فعالیت پرداخت و سپس به صورت مستقل مشغول به کار شد.
         از آثار این استاد می توان موارد فوق را برشمرد: دیزی و اشیاء دیگری مانند وسایل آشپزخانه مثل قندان، قلیان، هاون، آجیل خوری، گلدان و اشیا تززیینی مانند قاب عکس، آیینه شمایل، پلاک دیواری کوب ...



                   



                       
    استاد محمود پسران قصابان - رشته سوزن دوزی
         استاد محمود پسران قصابان که سال ۱۳۲۴ در قوچان متولد شد و اکنون ساکن مشهد است، حدود نیم قرن در زمینه سوزن دورزی مینیاتوری فعالیت کرده است. استاد در هشت سالگی به تهران مهاجرت کرد و کلاس نقاشی و رنگ‌آمیزی را زیر نظر استاد محمد تجویدی گذراند، همچنین هنر مینیاتور و سوزن دوزی را آموخت و در زمینه سوزن دوزی مینیاتوری فعالیت هنری را ادامه داد. وی با اشاره به استعداد و توانمندی‌های استاد قصابان اظهار داشت: باید لقب پنجه طلائی را به این استاد بدهیم، چون صدها اثر را در طول پنج دهه فعالیت هنری خلق کرده است.
         استاد قصابان هنرمندی چیره دست است که استاد فرشچیان در وصف وی  گفته است "من با رنگ نمی‌توانم اثر را اینگونه با ظرافت در بیاورم، من به خالق این آثار سجده می کنم."

                    


                                             


    استاد شمسی نژاد - رشته مقرنس کاری

         سید جلال شمسي‌نژاد در سال 1310 خورشيدي در شهر دامغان متولد شد و در سن هفت سالگی به شهر مقدس مشهد آمد. به سبب علاقه‌ای که به کار بنایی داشت در کنار پدرش به این کار پرداخت.
    استاد شمسی‌نژاد 14 سال کار مقرنس‌کاری را در آستان قدس رضوی ادامه داد و در سال 1347ش به دفتر فنی اداره حفاظت آثار باستانی خراسان انتقال یافت و در آن نهاد کارش را پی گرفت. از جمله آثار استاد شمسی نزاد:


    • طراحی و اجرای کاربندی (رسمی و قطار مقرنس و فیلپوش) در سردرب های سه گانه (شیرازی، طبرسی، نواب صفوی)
    • طراحی و ساخت قالب مقرنس ایوان کفشداری 9
    • طراحی و ساخت قالب سردرب های شمالی و غربی صحن جمهوری از سمت بست شیخ طوسی و مقابل کتابخانه مرکزی
    • طراحی و ساخت کاربندی ورودی به موزه قرآن، ساخت قالب مقرنس سردرب نقارخانه از سمت صحن انقلاب
    • اجرای مقرنس سر درب ورودی به رواق امام از صحن جامع
    • طراحی و اجرای مقرنس سرستون های رواق امام، طراحی و ساخت یزدی بندی و قطار مقرنس دور ضریح مطهر سرداب
    • بست شیرازی، صحن جامع رضوی، صحن قدس، کتابخانه مرکزی آستان قدس، رواق دارالحجه و...

     

               

     



ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق